Buletin de presă, 12 mai 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.05.2021, în jurul orei 11.30, un bărbat de 40 ani, din orașul Frasin, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 177A și a surprins și accidentat cu oglinda retrovizoare stânga față, pe un minor de 8 ani, din orașul Frasin, care era angajat în traversarea părții carosabile, pe trecerea pentru pietoni, semnalizată cu marcaje și indicatoare rutiere.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului pieton, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, victima nerămânând internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

La 11.05.2021, ora 20.40, un bărbat de 46 ani, din com. Ulma, în timp ce se deplasa cu motocicleta pe DJ 209 G pe raza comunei Ulma având direcția de deplasare comuna Brodina spre comuna Ulma, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă și a lovit un arbore.
La fața locului au intervenit un echipaj SMURD, care i-au acordat primul ajutor victimei, însă aceasta nu mai prezenta semne vitale, fiind declarat decesul. Vărbatul de 46 de ani purta cască de protecție.
Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 11.05.2021 s-au continuat verificările privind accidentul rutier ce a avut loc în 30.04.2021 pe raza comunei Botoșana. La data de 11.05.2021, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Rutier au dispus reținerea suspectuluide 20 de ani, pentru o perioadă de 24 ore acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
La 30.04.2021, în jurul orelor 0535, tânărul de 20 ani din comuna Arbore, a condus autoturismul pe DJ 178, având direcția de deplasare dinspre localitatea Arbore către Comănești, iar în zona localității Botoșana, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un ansamblu de vehicule.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a șoefrului ansamblului de viehicule și a unui pasager în vârstă de 42 ani.
Întrucât după producerea accidentului rutier tânărul de 20 de ani a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, s-au efectuat verificări pe raza localității Arbore și a comunelor învecinate, stabilindu-se faptul că acesta a fost preluat de la locul evenimentului de un alt autoturism. Totodată, în jurul orelor 0830, șoferul de 20 de ani a fost identificat la o unitate hotelieră din mun. Rădăuți iar în urma testării cu aparatul etilotest, i s-a stabilit o concentrație alcoolică de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la U.P.U. Rădăuți.
În urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că pentru numitul tânărul de 20 de ani era implementată o altertă COVID – carantinare pentru perioada 21.04.2021-03.05.2021.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Tânărul de 20 de ani a fost introdus în arestul IPJ Suceava.


Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La 11.05.2021, ora 20.00, Poliția orașului Frasin a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră a fost agresată de tatăl său de 37 ani, din com. Ostra.
Minora locuiește în com./sat.Osta, împreună cu tatăl său, mama fiind plecată în străinătate.
La 11.05.2021, în jurul orei 20.00, bărbatul a revenit la domiciliul său din com./sat. Ostra și pe fondul unor discuții în contradictoriu, a lovit-o pe fiica sa minoră. Minora nu prezenta urme vizibile de violență și nu a fost solicitată intervenția ambulanței.
Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.
În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 11.05.2021, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, respectiv până la data de 16.05.2021, agresorul să respecte să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima agresiunii și față de unitatea de învățământ a victimei.
De asemenea, s-a procedat la introducerea victimei la domiciliul bunicilor materni care vor avea grijă de ea în continuare și s-a procedat la îndrumarea familiei să se adreseze unui psiholog pentru consiliere.
Cu privire la această faptă a fost informat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Ostra pentru a efectua verificări şi a dispune măsuri legale.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie”.


La 11.05.2021, ora 01.06 Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 34 ani, localnică, cu privire la faptul că în cursul zilei de 10.05.2021 în urma unui conflict spontan cu soțul său de 48 ani, tot din localitate, a părăsit domiciliul comun și s-a deplasat la domiciliul tatălui acesteia, unde a rămas până la venirea organelor de poliție.
Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, fiind întocmit formularul de evaluare a riscului iminent în urma căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „amenințare”.
Mai nouă Mai veche