Buletin de presă, 19 mai 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.310 lei aplicate de poliţişti

La 17.05.2021 poliţişti din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, ocazie cu care au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.310 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 18.05.2021, la o unitate spitalicească s-au prezentat o femeie de 20 de ani şi un bărbat de 32 de ani, ambii din comuna Ipoteşti, care au declarat că au suferit leziuni în urma unui accident rutier.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în data de 17.05.2021, în timp ce conducea autoturismul pe Bld.1 Decembrie 1918, din municipiul Suceava, un tânăr de 19 ani din comuna Mitocu Dragomirnei a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 20 de ani din comuna Ipoteşti.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme, iar evenimentul s-a soluționat pe cale amiabilă, ca şi tamponare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.05.2021, ora 19:45, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a observat pe DN 17 dinspre Stroiești spre Suceava, în faţa unei societăţi comerciale, un autoturism intrat în șanțul de la marginea drumului.
Lângă autoturism a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, bărbatul de 33 de ani a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.05.2021, ora 17.50, Poliţia oraşului Solca a fost sesizată prin „SNUAU 112”, despre faptul că, pe DJ 178, în comuna Arbore, a avut loc o tamponare între două autovehicule.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, un localnic de 32 de ani a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de către un bărbat din aceeaşi localitate.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 32 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche