Buletin de presă, 21 mai 2021 - IPJ Suceava

Urmărit la nivel național prins de polițiști după folosirea armamentului din dotare

La data de 20.05.2021, în urma datelor și informațiilor obținute de către polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava – Biroul Urmăriți, a fost identificat un bărbat de 25 ani, din mun. Suceava, împotriva căruia Judecătoria Suceava la data de 18.05.2021 a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, prin care s-a dispus condamnarea acestuia la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „delapidare” constând în aceea că în calitate de agent de vânzări, în perioada 11 – 12.11.2018 și-a însușit o sumă de bani din gestiunea pe care o administra, sumă pe care nu a depus-o în contul angajatorului și a folosit-o în interes propriu.

Bărbatul de 25 de ani, care figura urmărit la nivel național, a fost identificat în curtea locuinței de domiciliu de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava – Biroul Urmăriți, ocazie cu care, la vederea polițiștilor, s-a opus solicitărilor legale, fugind printre locuințele din vecinătatea locuinței sale. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii SIC au pornit în urmărirea persoanei condamnate și după efectuarea somațiilor legale, unul dintre agentii SIC a executat două focuri de armă în plan vertical.

După o cursă de circa 500 de metri, persoana condamnată și urmărită a fost prinsă și încătușată, fiind depusă ulterior în Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La 20.05.2021, ora 00.50, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Vicovu de Jos, au observat în parcarea unei spălătorii auto un autoturism iar lângă acesta o persoană de sex masculin, care la momentul vederii organelor de poliție a încercat să se sustragă luând-o la fugă. S-a pornit în urmărirea bărbatului pe o distanță de aproximativ 50 de metri, bărbatul fiind imobilizat și încătușat.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că șoferul autoturismului era un tânăr de 22 ani, din com. Straja, care este posesor de permis de conducere, însă figurează cu restricții suspendat. Totodată acesta a declarat verbal faptul că documentele autoturismului nu le are asupra sa.
Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0.64 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care s-a procedat la conducerea tânărului la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul nu are poliță RCA de asigurare obligatorie valabilă, astfel încât șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017, iar pentru faptul că nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare, a fost sancționat contravențional conform HG1391/2006. Bărbatului i-au fost reținute dovada și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, eliberându-i-se dovezi înlocuitoare.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 20.05.2021, ora 06.30, patrula din cadrul Poliției mun. Fălticeni a identificat în trafic pe str. 13 Decembrie autoturismului condus de către un bărbat de 27 ani, din com. Slatina, care a prezentat un permis de conducere emis de către un alt stat. Fiind verificat în baza de date s-a constatat că pe numele acestuia este deschis un dosar penal din data de 04.10.2020, pentru conducerea a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.
Permisul de conducere a fost reţinut în vederea trimiterii acestuia pentru expertizare.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiune de „conducere fără permis”.


La 20.05.2021, ora 11.12, Poliţia mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. Victoriei din mun. Suceava, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea a două autovehicule, iar unul dintre conducătorii auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
La 20.05.2021, ora 11.02, un bărbat de 54 ani, din com. Şcheia a condus autoturismul pe str. Victoriei din mun. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre bld. Gavril Tudoraş spre bld. 1 Decembrie 1918. Ajungând în zona trecerii pentru pietoni din proximitatea intersecţiei cu bld. 1 Decembrie 1918 a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune laterală cu autobuzul care circula regulamentar din senul opus. Autobuzul era condus de către un bărbat de 45 ani, din mun. Suceava. În urma accidentului rutier nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea uşoară a celor două autovehicule.
Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului de autobuz şi de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 54 de ani. Ulterior, acestuia i s-au recoltat două mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


Mandat pus în executare de polițiști

La 20.05.2021, ora 17.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Solca au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii din 20.05.202 emis de Tribunalul Suceava, prin care un bărbat de 22 ani, din orașul Solca a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de minori”.
În baza mandatului primit la subunitate, o echipă operativă l-a identificat și reținut pe bărbatul de 22 de ani pe raza orașului Solca.
Bărbatul a fost reținut și introdus în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche