Buletin de presă, 27 mai 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 26.05.2021, orele 05.31, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H dinspre municipiul Rădăuți spre municipiul Suceava, un bărbat de 72 de ani din municipiul Rădăuţi a părăsit partea carosabilă răsturnându-se pe partea dreaptă a drumului în sensul său de deplasare.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.05.2021, în jurul orei 07.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 C din oraşul Liteni, un bărbat de 42 de ani din judeţul Botoşani a părăsit partea carosabilă răsturnându-se pe terenurile agricole din dreapta drumului.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi a trei pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.05.2021, în jurul orei 08:12, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sf. Dumitru, din municipiul Rădăuți un tânăr de 18 ani din comuna Marginea a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de către un bărbat de 32 de ani din comuna Dorneşti.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 32 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.05.2021, ora 11.50, o patrulă din cadrul Poliţiei municipilui Suceava a oprit pentru control pe Bdl. George Enescu din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Dărmăneşti.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.05.2021, în jurul orei 17:00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe D.J. 175, pe raza comunei Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 62 de ani din comuna Breaza.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiuni de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche