Burleanu despre dosarul șpăgii oferită arbitrilor într-un hotel din Suceava: „Sancțiunea poate merge până la retrogradare”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, în contextul cazului de corupţie în care unei brigăzi de arbitri i s-a oferit șpagă într-un hotel din Suceava că FRF va aştepta o decizie definitivă a instanţelor de judecată pentru a lua o decizie privind eventuala retrogradare a formaţiei arădene.

Clubul de fotbal Astra Giurgiu, care a retrogradat din punct de vedere sportiv la finalul sezonului 2020-2021, a solicitat Federaţiei Române de Fotbal să aplice regulamentele în vigoare şi să retrogradeze UTA, grupare implicată într-un caz de corupţie.

„Am primit o sesizare din partea clubului Astra Giurgiu. Poziţia noastră este să aşteptăm o decizie definitivă a instanţei în cazul UTA... Clubul UTA şi persoanele care fac obiectul acestei anchete se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Aşadar, aşteptăm finalizarea anchetei, pentru că suntem obligaţi să aşteptăm o decizie definitivă a instanţelor din România, după care vom putea să ne pronunţăm prin Comisia de Disciplină. Iar sancţiunea poate merge până la retrogradarea echipei în cauză (n.r. - UTA)”
, a spus Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

La 12 mai, doi reprezentanţi ai clubului UTA au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi oferit mită pentru ca echipa să promoveze în Liga I.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis Agerpres, procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai clubului ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o formaţie rivală (n.r. - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe).

„În perioada menţionată, cei doi inculpaţi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpaţi o reprezentau să promoveze în Liga 1”
, se precizează în comunicatul DBA.

În acelaşi context spun anchetatorii, şi pentru acelaşi motiv, într-un hotel din Suceava cei doi ar fi remis unui arbitru, martor în cauză, suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.
Mai nouă Mai veche