FOTO Un tânăr sportiv sucevean a murit în Italia, într-un cumplit accident rutier. Mașina i-a luat foc după un impact cu un alt autoturism

Un român în vârstă de 23 de ani a murit duminică, în Italia, în mașina lovită de un alt autoturism condus de o femeie și care a luat foc imediat după impact, scrie Cuneo Dice, portal regional de știri editat în nordul Peninsulei.

Două mașini s-au ciocnit frontal duminică seara, în jurul orei 22:20, în Cavallermaggiore, provincia Cuneo, și una dintre ele a luat foc imediat după impact. Un tânăr român era la volanul ei și acesta a murit pe loc, pompierii scoțându-l fără viață de la volan, când au reușit să stingă flăcările.

Imagini cumplite cu mașina arzând au fost publicate de mai multe site-uri de știri italiene, fiind puse la dispoziție chiar de salvatorii chemați la locul identului. Mașina românului a fost lovită de un SUV condus de o femeie de 53 de ani, cu origini thai, care e internată la terapie intensivă cu prognostic rezervat.

Valentin Lucian Bota împlinise 23 de ani în februarie și trăia de mulți ani în Italia, unde absolvise liceul. Se născuse la Câmpulung Moldovenesc, în județul Suceava și emigrase împreună cu toată familia.

După școala gimnazială din Cavallermaggiore, a urmat liceul Cnos-FAP din Fossano și apoi a devenit tâmplar. A jucat fotbal american în echipa Cavallermaggiore Vikings și era apreciat de întreaga comunitate.

Primarul din Cavallermaggiore, Davide Sannazzaro, a vorbit și el despre dispariția lui Valentin: „Ieri a fost cu adevărat o duminică tragică. Valentin a fost un băiat bun, bine integrat în comunitatea noastră. Îmi exprim condoleanțele familiei din partea orașului”.
Mai nouă Mai veche