Certifcat ITP fals prezentat polițiștilor de un șofer din Voitinel

Luni, 17 mai 2021, în jurul orelor 22.05, organele de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control autoturismul marca Volswagen Passat, care se deplasa pe un drum comunal din Voitinel și era condus de Nicolae C., din localitate. Acesta a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului, printre care certificatul care atestă inspecția tehnică periodică emis de autoritățile din Bulgaria cu o perioadă de valabilitate din 17 decembrie 2020 - 17 decembrie 2021.

În urma vizualizării certificatului de inspecție tehnică periodică s-a constatat că există suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea acestuia, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în vederea unor verificări suplimentare.

Au fost efectuate verificări, ocazie cu care s-a constatat că vehiculul nu are inspecția tehnică periodică valabilă.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 10 din OUG 195/2002, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare cu drept de circulație 15 zile.

Certificatul de inspecție tehnică periodică a fost reținut pe bază de dovadă în cadrul dosarului penal întocmit pentru a se stabili autenticitatea acestuia.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”.
Mai nouă Mai veche