Scandal uriaș provocat de un șofer beat din Voitinel care a fost prins și încătușat după o urmărire de trei kilometri

La 16 mai 2021, în jurul orei 08.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități pe linie rutieră pe DN 2E de pe raza comunei Horodnic de Sus, au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturismul Ford Focus.

Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutierii, astfel că s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ trei kilometri, până în comuna Voitinel. În fața unui imobil din Voitinel, conducătorul autoturismului a coborât din vehicul și a încercat să fugă în curtea casei, moment în care a fost oprit și legitimat de către agenții de poliție.

Întrucât conducătorul autoturismului a devenit recalcitrant, s-a procedat la încătușarea acestuia, ulterior fiind testat cu aparatul etilotest, dar fără a se reuși testarea acestuia.

Conducătorul autoturismului a fost legitimat în persoana lui Nicolae D., de 45 de ani, din Voitinel, care a declarat verbal faptul că nu are permisul de conducere și actele autoturismului asupra sa. Deoarece, sus numitul emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării a 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În curtea Spitalului Municipal Rădăuți s-a reușit testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost de acord cu prelevarea a două probe biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a rezultat faptul că bărbatul este posesor de permis de conducere, având dreptul de a conduce valabil.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002, pentru faptul că nu a respectata semnalele de oprire ale polițiștilor rutieri și pentru faptul că nu a avut asupra sa permisul de conducere și actele autoturismului. Totodată, pentru faptul că a provocat scandal în curtea și în interiorul Spitalului Municipal Rădăuți, bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 61/1991R.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.