Consilier local USR, internat în spital după ce a fost bătut de primarul PSD din comuna Satu Mare

Primarul comunei Satu Mare din județul Suceava este acuzat de către un consilier că l-a „bătut măr” după un schimb dur de replici în timpul unei ședințe a Consiliului Local.

Conflictul dintre cei doi, potrivit acestora, a început în timpul ședinței, atunci când consilierul local din partea USR Silvestru Balan (foto stânga) a avut un schimb dur de replici cu primarul localității, Toader Adrian Lavric (foto dreapta), din partea PSD, subiectul contrelor fiind bugetul comunei.

Consilierul USR susține că după terminarea ședinței l-a întâlnit pe primar în fața Căminului Local, care l-a luat la bătaie cu pumnii și picioarele. Astfel, Silvestru Balan a apelat la 112 iar o ambulanță l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a și fost internat.

Consilier USR: „Prima dată m-a lovit puternic în urechea stângă, croșeu, apoi în dreapta, și am căzut”

Medicii l-au diagnosticat pe consilier cu „traumatism cranian și contuzie de coloană lombară”.

„Am fost bătut măr, altceva ce să zic. Eu nu știu decât să spun adevărul, și adevărul deranjează. Am fost luat prin surprindere, eu nu știam ce urmărește. După ce s-a terminat ședința de Consiliu Local plecam cu doi colegi, eram deja la poartă. Și mă aștepta la poartă… Prima dată m-a lovit puternic în urechea stângă, croșeu, apoi în dreapta, și am căzut. După aceea multe picioare în spate, în coloană, minunății, toate cele… Acum sunt la spital, am branulă, mi se fac investigații peste investigații. Îi spuneam adineauri doctorului că din cauza umflăturilor am probleme și cu respirația, depinde în ce poziție stau. Am fost lovit numai de primar. Nu am avut nimic cu dumnealui, însă eu cred că de mult timp se urmărește acest lucru. Eu sunt mai tranșant, spun numai adevărul. Eu sunt vertical. Oricum intenționez să-l dau în judecată pe primar”, a declarat Silvestru Balan pentru sursa citată.

Primar PSD: „Nu am putut să mă controlez”

De cealaltă parte, primarul Toader Adrian Lavric susține că doar l-a îmbrâncit pe consilier și că regretă fapta comisă, admițând că n us-a putut cotnrola în acel moment. . Acesta se apără declarând că a fost provocat de consilier încă de la începutul mandatului.

„Am avut ședință de Consiliu Local și la fel ca și în ședințele anterioare, de când am preluat mandatul de primar, consilierul Balan mi-a adus mai multe acuzații. Că m-am aliat cu hoții din primărie, cu gașca din primărie la furat banul public, și mai multe probleme din astea. Când s-a terminat ședința, am ieșit afară și consilierul Balan mi-a repetat aceleași cuvinte. L-am îmbrâncit, ce să fac, acum îmi pare rău… nu am putut să mă controlez. Nu l-am lovit cu pumnul sau cu picioarele, doar l-am îmbrâncit. Am fost acuzat de multe lucruri neadevărate, i-am cerut probe, însă dânsul tot a continuat. Nu sunt eu omul să fac gesturi de acest fel, nici funcția pe care o dețin nu-mi permite, îmi pare rău, dar am fost provocat”, a declarat primarul comunei Satu Mare.

Incidentul care a avut loc miercuri, 26 mai, urmează să fie cercetat de autoritățile competente.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.