Raportul medicilor legiști în cazul bebelușului mort după ce a fost botezat: decesul a fost cauzat de o pneumonie

Raportul medico-legal privind bebelușul de șase săptămâni care a murit după ce a intrat în în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost finalizat și a fost înaintat la dosarul penal deschis în cauză.

Raportul senat de medicii legiști Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica nu face referire la botez, ci pune decesul pe seamna unei pneumonii. Medicii legiști susțin că decesul ar fi fost cauzat de insuficiența cardio-respiratorie acută consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat.

În raportul de expertiză sunt consemnate totuși și constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă și lichidul găsit în plămâni.

Familia copilului mort a anunțat că va contesta acest raport medico-legal și că ia în calcul formularea unei plângeri penale față de medicii legiști.

Bebelușul a murit la sfârșitul lunii ianuarie după ce a fost botezat de preotul Alexandru Mazarache la biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava, copilul intrând în stop cardio-respirator după ce a fost scos din apă. Bebelușul a fost preluat de un echipaj de Ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a murit după 12 ore.

VIDEO: https://www.facebook.com/StiriSuceava/posts/2981627692072204
Mai nouă Mai veche