Șofer aproape de comă alcoolică, prins după ce a intrat pe contrasens și era să se izbească în mașina de poliție, la Fundu Moldovei. Individul a fost reținut în arest

Sâmbătă, 22mai 2021, în jurul orei 20.10, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Pojorâta, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe raza de competență, a oprit pentru control un autoturism VW Golf care se deplasa haotic și care a pătruns pe contrasens, fiind aproape de o coliziune cu autospeciala de poliție, pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, satul Botuș.

La volanul autoturismului VW Golf se afla o persoană de sex masculin, care emana halenă alcoolică, acesta nu avea asupra sa niciun document cu care să i să poată stabilii identitatea, motiv pentru care a fost verificat în baza de date a Poliției Române, stabilind că se numește Vladimir M., în vârstă de 47 de ani, din comuna Fundu Moldovei.

Bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiind cu restricții, reținut.

S-a procedat și la verificarea autoturismului marca VW Golf în baza de date a Poliției Române, stabilindu-se că are ITP și polița RCA expirate.

În continuarea i s-a solicitat conducătorului auto testarea cu aparatul alcooltest, acesta refuzând.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost de acord cu testarea cu aparatul alcooltest, reieșind o concentrație de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto și-a dat consimțământul scris pentru recoltarea a două probe biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au dispus prin ordonanța, reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, începând cu 23.05.2021.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat procurorului de caz pentru a se analiza posibilitatea dispunerii unei alte măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche