Sucevean rănit la coborârea dintr-un autobuz TPL. Polițiștii au hotărât că evenimentul nu întrunește condițiile pentru a fi tratat ca un accident rutier

Miercuri, 19 mai 2021, polițiștii au continuat cercetările privind sesizarea Bogdan Daniel V., din municipiul Suceava, cu privire la faptul că la 15 mai ar fi fost victima unui accident rutier comis de conducătorul unui mijloc de transport în comun.

Astfel, persoana vătămată a declarat organelor de poliție că la data de 15 mai 2021, în jurul 19:30, fiind pasager într-un autobuz destinat transportului local public de persoane, a suferit vătămări corporale în momentul în care a coborât în stația pentru mijloace de transport în comun amplasată pe bld. 1 Decembrie 1918. Acesta a precizat faptul că în momentul în care a coborât din autovehicul, autobuzul a fost pus în mișcare, iar ușile acestuia au fost închise, brațul său drept fiind prins între uși. În urma acestui eveniment bărbatul ar fi suferit vătămări corporale și s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a fost examinat medico-legal.

În cauză organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier Suceava, au început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Au fost solicitate camerele de supraveghere video aparținând Primăriei municipiului Suceava, amplasate în locul producerii accidentului de circulație indicat, respectiv în zona stație destinată mijloacelor de transport în comun, iar după vizualizarea acestora s-a constatat că la coborârea din autobuz pasagerul a căzut accidental pe trotuar, iar vehiculul se afla oprit (nu se afla în mișcare).

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în cauză nu este vorba despre un accident rutier fiind vorba de o cădere accidentală, întrucât evenimentul nu întrunește cumulativ condițiile prevăzute de art. 75 din O.U.G. 195/2002-Rep.
Mai nouă Mai veche