Un camion încărcat cu cherestea a distrus gardul unei gospodării, la Pojorâta

La 16 mai 2021, ora 14.05, în timp ce polițiștii Secției de Poliție Rurală Pojorâta efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Pojorâta au identificat un ansamblu de vehicule imobilizat într-un gard al unui imobil.

Din verificările efectuate s-a constatat că Aurel C., de 43 de ani, conducător auto al ansamblului de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă care se afla imobilizat din data de 15 mai 2021 în parcarea alăturată DN17 din comuna Pojorâta, în momentul în care a părăsit cabina autovehiculului nu a îndeplinit obligația de a acționa frâna de ajutor și de a opri funcționarea motorului, ocazie cu care ansamblul de vehicule încărcat cu 52,8 m.c. cherestea s-a pus în mișcare pe o distanță de aproximativ 15 metri a parcării cu ușoară înclinație, după care a lovit cu partea dreapta față gardul unui imobil.

În urma evenimentului au rezultat doar avarii asupra ansamblului de vehicule și distrugerea gardului pe o lungime de aproximativ 8 metri.

De asemenea, s-a constatat faptul că pentru ansamblul de vehicule a fost emis avizul cu cod unic pentru volumul de 52,842500 m.c. cherestea.

Verificările privind transportul materialului lemnos au fost efectuate atât în aplicația Sumal Inspectorul Pădurii cât și în aplicația Sumal 2.0, conducătorul auto prezentând în format electronic și în versiune imprimată avizul emis, constatându-se că încărcătura corespunde cu documentele de însoțire emise și cu fotografiile încărcate în Sumal 2.0.

Având în vedere faptul că autovehiculul în cauză nu era funcțional din cauza avariilor produse în urma evenimentului, s-a luat legătura cu reprezentanții Ocolului Silvic Pojorâta, urmând ca la data de 17.05.2021 să fie emis un nou aviz pentru materialul lemnos.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 870 lei.
Mai nouă Mai veche