Un șofer beat care a încercat să fugă de polițiști, încătușat și condus la spital unde a refuzat testarea alcoolemiei

Miercuri, 11 mai 2021, în jurul orei 22.20, echipajul de poliţie din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama în timp ce îşi desfășura atribuţiile de serviciu pe raza de competență, în baza unei informații primită, a oprit pentru control autoturismul Suzuki Grand Vitara condus de un localnic despre care se presupune că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiști au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosindu-se sistemul acustic şi luminos.

Adrian F., de 36 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, conducător al autoturismului, nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe DC 32, ocazie cu care conducătorul a încercat să se sustragă efectuând un viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal neclasificat ce face legătura între DC 32 și cătunul Polonenca. În acel moment, acesta a fost nevoit să oprească deoarece din sens opus se deplasa un alt autoturism, drumul fiind îngust. Ulterior, acesta a încercat să plece de la faţa locului fiind identificat de poliţişti.

Întrucât bărbatul emana o puternică halenă alcoolică a fost supus unei testări cu aparatul etilotest, acesta refuzând acest lucru. În continuare, i s-a solicitat să însoțească polițiștii la Spitalul municipal C-lung Moldovenesc, acesta refuzând și devenind recalcitrant, fiind necesară încătușarea acestuia.

Fercalo Adrian a fost condus la sediul Spitalului municipal C-lung Moldovenesc în vederea recoltării probelor biologice de sânge. La unitatea spitalicească a refuzat prelevarea de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche