Un tânăr beat din Straja a provocat un accident rutier la Vicovu de Jos și a fugit de la locul impactului, dar a fost prins de polițiști și internat la Psihiatrie

Joi, 6 mai 2021, la ora 21.56, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că pe raza comunei Vicovu de Jos a avut loc un accident rutier.

Cu ocazia deplasării la fața locului, la aproximativ de 300 metri de locul unde a avut loc tamponarea, pe mijlocul părții carosabile a fost observată o persoană de sex masculin, la bustul gol, care se deplasa pe jos spre centrul comunei. S-a procedat la interceptarea acestuia și, având în vedere faptul că persoana care a sesizat tamponarea a comunicat că cel care a coborât de la volanul autoturismului vinovat de producerea evenimentului rutier a plecat de la fața locului, a fost condus la locul accidentului. Acesta, se afla în stare vădită de ebrietate, s-a manifestat agresiv, motiv pentru care s-a procedat la încătușarea sa. A fost identificat ca fiind Mihai P., de 22 de ani, din comuna Straja. 

Din cercetările efectuate la fața locului, împreună cu un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți s-a stabilit că Aurel M., de 53 de ani, conducător auto al autoturismului Dacia Logan se deplasa pe DN2H pe raza comunei Vicovu de Jos, din direcția Gălănești spre centrul localității Vicovu de Jos, iar în spatele acestuia circula autoturismul BMW la volanul căreia se afla Mihaela C., de 30 de ani, din Frătăuții Vechi. Autoturismul Dacia Logan a semnalizat stânga pentru a intra pe un drum comunal neclasificat, autoturismul BMW a încetinit, iar în acel moment, din spatele celor doi s-a angajat în depășire autoturismul Volkswagen Touran în care se aflau Mihai P., persoana identificată la 300 de metri de producerea accidentului rutier, și Florin C., ambii din Straja.

S-a procedat la testarea conducătorilor auto cu aparatul etilotest, ocazie cu care rezultatele numiților șoferilor autoturismelor Dacia Logan și BMW au fost 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deoarece din verificări nu s-a stabilit cu exactitate cine a fost conducătorul autoturismului marca Volkswagen Touran, vinovat de producerea accidentului, s-a procedat la testarea ambelor persoane, ocazie cu care rezultatul testului efectuat asupra lui Florin C. a fost 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar asupra lui Mihai P. a fost 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nicio persoană din cele implicate în accidentul rutier nu a suferit leziuni, nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind doar cu pagube materiale.

Având în vedere concentrația alcoolică a lui Mihai P. s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, ocazie cu care acesta a refuzat în prezența personalului medical.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că Mihai P. figurează cu permisul de conducere ,,cu restricții – reținut”.

Având în vedere faptul că Mihai P. se afla în stare avansată de ebrietate, era foarte agitat s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți – Secția Psihiatrie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

1 Comentarii

  1. Este acelasi conducator auto care in data de 18.04.2021 a accidentat mortal un pieton pe raza comunei Straja.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche