VIDEO Un pui de urs a fost găsit în curtea unei pensiuni din Mălini. Dacă nu i se găsește mama, animăluțul va fi dus la Orfelinatul pentru urși de la Harghita

Un pui de urs a ajuns în grija Ocolului Silvic Mălini, din județul Suceava, după ce a fost găsit în curtea unei pensiuni din localitate.

Ursulețul în vârstă de trei luni va fi, cel mai probabil, preluat de Orfelinatul de Urși din Harghita, pentru că pădurarii suceveni nu au putut să-i găsească mama. Până atunci, însă, este îngrijit și hrănit de angajații Ocolului Silvic.

„Un pui de urs a fost preluat temporar și este îngrijit de colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcției Silvice Suceava. Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini. Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului. Colegii noștri au anunțat imediat specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, iar între timp hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural”, a transmis RNP Romsilva.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.