Bărbat din Udești reținut în arest după ce a fost prins fără permis la volanul unei mașini și a refuzat testarea alcoolemiei

Luni, 28 iunie 2021, la ora 20:30, patrula din cadrul Poliţiei oraşului Liteni a oprit autoturismul Renault condus de Aurel D., din comuna Udeşti. Bărbatul a fost verificat în bazele de date ale Poliţiei Române şi a rezultat faptul că figurează cu permisul de conducere anulat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde în faţa medicului de gardă a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare, cu înștiințarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de reținere și arest preventiv din cadrul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche