Biciclist lovit de un BMW pe strada 22 Decembrie din Câmpulung Moldovenesc

La 10 iunie 2021, la ora 19:30, Emanuel T., de 27 de ani, din satul Demăcușa, comuna Moldoviţa, în timp ce conducea autoturismul BMW pe strada 22 Decembrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc, dinspre strada Trandafirilor spre strada Ion Hălăuceanu, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţie de deplasare spre stânga, ocazie cu care a surprins şi accidentat pe Alexandru G., de 16 ani, din localitate, care se deplasa regulamentar pe o bicicletă, pe aceeaşi direcţie, fiind angajat în depăşirea autoturismului BMW .

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care la sediul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior la sediul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche