Rădăuțean care nu a respectat ordinul de restricție față de fosta soție, încătușat și reținut în arestul IPJ Suceava

Lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Rădăuţi s-au sesizat despre faptul că Andrei H., de 35 de ani, din localitate, a încălcat dispozițiile ordinului de protecție emis de Judecătoria Rădăuți în ceea ce-l privește.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la 25 martie 2021, Judecătoria Rădăuți a emis două ordine de protecție privindu-l pe Andrei H., prin care, printre altele, avea obligația de a se prezenta la Poliție Rădăuți în fiecare zi de luni și joi, de a păstra o distanță de minimum 200 de metri față de fosta sa soție și sora acesteia, precum și de a nu lua legătura telefonică sau prin orice mijloc cu cele două.

Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că începând cu data de 5 iunie 2021 și până în data de 7 iunie 2021, bărbaul le-a contactat telefonic pe cele două persoane vătămate.

De asemenea, bărbatul nu s-a prezentat la Poliția Rădăuți în zilele de 24 mai 2021 și 7 iunie 2021, așa cum era obligat.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, cu încunoștințarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii a trei infracțiuni de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție”.
Mai nouă Mai veche