Buletin de presă, 17 iunie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.252 lei aplicate de poliţişti

La 16.06.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile si a comerţului neautorizat, ocazie cu care au fost verificate 12 societăţi comerciale şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei .
În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au confiscat bunuri în valoare de 1.591 lei.


La 16.06.2021, poliţişti din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Solca, Cajvana și Milișăuți au acţionat în sistem integrat pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost verificate 92 de autovehicule, legitimate 99 de persoane, testaţi alcooscopic 51 conducători auto şi aplicate 53 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.252 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.16.2021, ora 09:38, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe DN29 autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Comăneşti.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul condus de bărbatul de 25 de ani figura radiat din circulaţie din data de 17.09.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16 iunie 2021, în jurul orei 10.55, un bărbat din judeţul Botoşani a fost surprins de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17 in comuna Dorna Candrenilor cu viteza de 122 km/h în localitate, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilieii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.06.2021, ora 15:20, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe drumul județean 208A, din localitatea Bosanci, a observat un eveniment rutier dintre un autoturism şi un moped, soldat cu pagube materiale.
Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului mopedului, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, conducătorul mopedului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar vehiculul condus de acesta nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.06.2021, orele 18:15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DC 13 în comuna Bogdănești autoturismul condus de un localnic de 57 ani.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.06.2021, în jurul orei 19:45, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche