Buletin de presă, 2 iunie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 01.06.2021, ora 07.01, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Râşca, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta avizele de însoţire pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Râşca transporta cantitatea de 8,7648 m3 cherestea tivită specia brad.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.609,472 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Râşca.


Dosare penale la regimul rutier

La 01.06.2021, ora 15.03, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.06.2021, în jurul orei 23.20, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177, pe raza localităţii Mănăstirea Humorului autoturismul condus de un localnic de 18 ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea autoturismul i-a fost încredinţat spre a-l conduce de către un localnic de 23 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 01.06.2021, ora 20.12, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Mirăuți din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din comuna Pătrăuţi.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche