Tânăr din Bilca reținut în arest pentru mărturie mincinoasă după ce a încercat să-și protejeze un prieten care a condus o mașină fără să dețină permis

Polițiștii rădăuțeni au continuat cercetările cu privire la comiterea de către Adelin Petruț C., din Bilca, la data de 28 mai 2021 a unei infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au stabilit faptul că unul dintre martorii audiați la data de 28 mai 2021 cu privire la comiterea faptei de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cu intenția de ajuta autorul, a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale ale cauzei și nu a spus tot ce știa, fapt care a îngreunat și a tergiversat stabilirea adevărului și a împrejurărilor exacte de comitere a infracțiunii cercetate.

Astfel, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „mărturie mincinoasă” și s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Viorel Gabriel G, de 18 ani, din Bilca.

Prin ordonanța organului de cercetare penală a poliției judiciare de luni, 31 mai 2021, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

Persoana reținută a fost condusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, unde procurorul de caz a dispus controlul judiciar față de cel în cauză pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data și ora expirării măsurii reținerii, după care a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „mărturie mincinoasă”.
Mai nouă Mai veche