Buletin de presă, 28 iunie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 27.06.2021, ora 19:30, un bărbat de 29 ani din com. Preutești, în timp ce conducea un motoscuter pe D.J.208, pe raza satului Arghira, com. Preuteşti, din direcţia Fălticeni către Dolhasca, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil.
În urma accidentului bărbatul de 29 de ani s-a prezentat la Spitalul Mun. Fălticeni unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.
Fiind verificat în baza de date a poliţiei s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar motoscuterul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 27.06.2021, în jurul orelor 20.00, un bărbat de 42 ani din com. Păltinoasa, sat. Capu Codrului, în timp ce conducea atelajul hipo pe DC „Uliţa Bisericii” în localitatea Capu Codrului, com. Păltinoasa, având direcţia de deplasare DN 2E către str. Tâmpoci, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat şi a căzut din atelajul hipo.
După producerea evenimentului rutier, căruțașul s-a deplasat la domiciliul său, însă, întrucât a început să acuze dureri la mâna stângă, a solicitat deplasarea unui echipaj medical, care l-a transportat la Spitalul Oraşului Gura Humorului, victima nerămânând internată.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” (autoaccidentare), cercertările fiind continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 27.06.2021, orele 00.05, patrula de ordine publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, deplasându-se către strada 1 Mai, a observat un autoturism care se deplasa pe strada 1 Mai în direcția străzii Piața Unirii și a pătruns pe contrasens, în sensul giratoriu.
S-a procedat la blocarea autoturismului în cauză care venea din sens opus, ocazie cu care, la volan, a fost identificat un bărbat de 40 ani, localnic, care emana halenă alcoolică, fiind vizibil aflat sub influența alcoolului.
S-a procedat la conducerea șoferului la sediul Poliției municipiului Rădăuți unde s-a încercat testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice, loc în care acesta a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge, în prezența medicului de gardă.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de prelevare de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”.


La 27.06.2021, în jurul orei 01:00, un bărbat de 37 de ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc, a fost oprit pentru control de un echipaj de poliție din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.
Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 27.06.2021, orele 07:59, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că dinspre comuna Volovăț către comuna Frătăuții Vechi se deplasează un autoturism al cărui conducător auto se află sub influența alcoolului.
Cu ocazia verificărilor efectuate în trafic, pe str. 1 Mai din mun. Rădăuți, a fost identificat autoturismul respectiv de către echipajul de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.
La volanul acestuia se afla un bărbat de 23 de ani din comuna Frătăuții Vechi.
Întrucât emana miros de alcool, a fost condus la sediul Poliției Rădăuți unde a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,50 mg/L alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

În continuarea cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei privind conducerea unui autoturism pe strada Foresta din municipiul Vatra Dornei, de către un bărbat de 43 ani, fără a poseda permis de conducere, în urma probatoriului administrat și extinderii cercetărilor polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspect.
La 26.06.2021, orele 18:15, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control trafic pe str. Foresta din mun. Vatra Dornei, a oprit pentru control o autoutilitară care tracta un autoturism.
În momentul opririi, autoutilitara era condusă de către un bărbat de 50 ani, iar autoturismultractat de către bărbatul de 43 de ani, ambii din localitate.
Cu ocazia interogării bazei cu privire la situația permisului de conducere, s-a constatat că bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea cu ocazia verificării autoturismului tractat, s-a constatat că tăblițele au fost aplicate în fals, ele aparținând unui alt autovehicul.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „Conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, „Conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, respectiv „Încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus unei persoane ce nu posedă permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche