Buletin de presă, 3 mai 2021 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 02.06.2021, orele 13:45, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a primit spre punere în aplicare Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Fălticeni, faţă de un bărbat de 48 de ani din comuna Baia, condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare.
Bărbatul de 48 de ani a fost identificat de poliţişti la domiciliu, fiind reţinut, escortat şi încarcerat la Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 02.06.2021, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Voitinel, după o curbă la dreapta, un localnic de 16 ani a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Tânărul de 16 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din evrificările efectaute de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.06.2021, orele 13:05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Iorga din municipiul Suceava, la o trecere de pietoni, un bărbat de 59 de ani din municipiul Rădăuţi a acroşat o localnică de 68 de ani, angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
După accident, conducătorul auto a transportat victima la o unitate spitalicească, unde, acesta a primit îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Dosar penal la regimul rutier

La 02.06.2021, orele 23:30, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea a oprit pentru control pe raza comunei Dumbrăveni, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche