Buletin de presă, 5 iunie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.06.2021, ora 16.40, o tânără de 19 ani, din comuna Dărmănești, a condus autoturismul pe DJ 209D în localitatea Măriței, comuna Dărmănești, jud. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre DN 2 către localitatea Călinești Enache. La un moment dat a inițiat manevra de depășire a unei biciclete condusă în aceeași direcție de mers de către un minor de 15 ani, acrășandu-l. și accidentându-l.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 și 3 din Cod Penal.


La 04.06.2021, în jurul orei 19.00, un minor de 17 ani, din com. Lunca, sat Zlătunoaia, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, pe str. Carierei din orașul Gura Humorului, ajungând la intersecția cu D.N.17, a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule compus din cap trăgător și remorcă. Acesta, la rândul său a ricoșat în alte două autoutilitare condus din sens opus.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorilor celor două autoutilitare acroșate de ansamblul de vehicule.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, cu excepția minorului de 17 ani, pentru acesta rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Minorul nu posedă nici permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă, față de minorul de 17 ani fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind intodus în arestul IPJ Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La 04.06.2021, ora 03.02, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca, au oprit pentru control, pe DC42, din com. Arbore, autoturismul condus de către un bărbat din com. Arbore.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.


La 04.06.2021, ora 16:58, în timp ce efectua serviciul pe raza localității Zvoriștea, un echipaj al Serviciului Rutier a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din Dorohoi, jud. Botoșani și întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde, în prezența medicului de gardă și a personalului de serviciu, s-a supus prelevării mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier - Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche