Un bărbat beat a intrat cu mașina în șanț, la Climăuți, și a fost văzut de un echipaj de polițiști de frontieră, iar acum este cercetat penal

Vineri, 4 iunie 2021, la ora 23.48, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată de către lucrătorii din cadrul SPF Siret despre faptul că pe raza satului Climăuți, comuna Mușenița, județul Suceava, un autoturism se află în șanț iar în autoturism se află două persoane, ce păreau a fi sub influența băuturilor alcoolice .

În urma deplasării la fața locului a fost identificat un autoturism Renault Megane care se afla în șanțul de pe un drum comunal din Climăuți, iar lângă mașină se afla conducătorul auto Adrian S., din Piatra Neamț. Acesta a declarat faptul că el a condus autoturismul, avându-l ca pasager pe un bărbat din satul Climăuți.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică și avea un comportament specific persoanelor ce au consumat băuturi alcoolice, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Siret, unde a refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”..
Mai nouă Mai veche