Buletin de presă, 6 iunie 2021 - IPJ Suceava

Doi minori reținuți de polițiști pentru săvârșirea unei fapte de tâlhărie

La data de 05.06.2021, ora 01.00, Poliția mun. Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un tânăr a fost agresat în zona unui parc din municipiul Suceava, fiindu-i sustras și un telefon mobil.
În zona indicată de căre apelant o patrulă de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava a observat două persoane care traversau în fugă str. Ana Ipătescu, având direcția către str. Ștefăniță Vodă. S-a procedat la interceptarea, prindereas și legitimarea celor două persoane, stabilindu-se că sunt doi minori de 16 și 17 ani.
Imediat la fața locului au sosit alți doi polițiști, împreună cu victima, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a indicat cele două persoane ca fiind autorii sesizării în cauză. Acesta a relatat că una dintre cele două persoane i-a smuls telefonul mobil din mână, după care a fost lovit cu palma în zona feței. Ulterior, la fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie’’.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, s-a reușit probarea activității infracționale a celor doi autori, dobândind astfel calitatea de suspecți.
Ca urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, ca urmare a faptei comise, la 05.06.2021, polițiștii au dispus față de ce doi suspecți, măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. La aceeași dată, cei doi suspecți au dobândit calitatea de inculpați.
La data de 05.06.2021, cei doi inclupați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, față de aceștia fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Agresor evacuat din locuință de către polițiști printr-un ordin provizoriu de protecție

La data de 05.06.2021, ora 20.48, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un tânăr cu privire la faptul că tatăl său vitreg face scandal la locuința de domiciliu.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în jurul orei 20.48, în timp ce se aflau la domiciliu, un bărbat de 45 ani și soția lui de 41 ani, au avut un scandal în urma căruia femeia a fost agresată fizic de către soț, fiind lovită.
În urma completării formularului de evaluare a riscului și efectuării analizei răspunsurilor la întrebările formulate s-a constatat că este întrunit punctajul pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, femeia de 41 de ani precizând în mod expres faptul că dorește acest lucru, fiindu-i înmânat un exemplar al acestui înscris.
În urma emiterii ordinului de protecție provizoriu și a măsurii evacuării din domiciliu, bărbatul de 45 de ani a fost cazat într-un adăpost de noapte din localitate pus la dispoziție de către Primăria Câmpulung Moldovenesc.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 05.06.2021, echipajul din cadrul Poliției Mun. Rădăuți - Compartimentul Rutier, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului care se deplasa pe str. Calea Cernăuți, din direcția Rădăuți-Dornești, conducătorul auto neconformându-se și continuându-și deplasarea în viteză către loc. Dornești.
S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul echipajului de poliție din cadrul SPR3 Marginea, s-a reușit blocarea autoturismului după circa 6 km, pe raza loc. Dornești.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui minor de 16 ani, din loc. Dornești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului, de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.
Minorul a fost testat la fața locului, la ora 01.56, cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.


La 05.06.2021, ora 15.26, Poliţia mun. Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe str. Bărnărel, a avut loc un accident cu pagube materiale, iar conducătorul auto este băut.
În urma cercetărilor s-a constatat că la data de 05.06.2021, ora 15.20, un bărbat de 69 ani, din mun. Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul pe str. Bărnărel, din mun. Vatra Dornei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a acroșat două autoturisme care se aflau staţionate regulamentar, în urma impactului fiind avariate uşor ambele autoturisme.
Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche