Tâlhărie în centrul Sucevei! Doi minori de etnie romă l-au lovit și i-au smuls telefonul unui tânăr. Suspecții au fost reținuți 24 de ore în arest, după care au fost puși în libertate

Sâmbătă, 5 iunie 2021, la ora 01.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că a avut loc o tâlhărie în parcul ,,V’’ din zona centrală, unde două persoane de etnie rromă au sustras un telefon.

În zona indicată de căre apelant o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică a observat două persoane de etnie rromă care traversau în fugă strada Ana Ipătescu, având direcția către strada Ștefăniță Vodă. S-a procedat la interceptarea și legitimarea celor două persoane, stabilindu-se că sunt Floris Robert M., de 17 ani, și Ștefan S., de 16 ani, care au relatat inițial că s-au speriat de un câine, motiv pentru care au început să fugă. 

Imediat la fața locului au sosit alți doi polițiști, împreună cu un tânăr de 19 ani, care a indicat cele două persoane de etnie rromă ca fiind autorii faptei sesizate. Tânărul a relatat că una dintre cele două persoane i-a smuls telefonul mobil marca Samsung din mână, după care a fost lovit cu palma în zona feței. Ulterior, la fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane de etnie rromă.

Din relatările suspecților, a reieșit faptul că în timp ce se aflau în parcul ,,V’’ au obervat un grup de tineri, iar Ștefan S.. i-a cerut unuia dintre aceștia să îi înmâneze telefonul mobil pentru a efectua un apel. Tânărul în cauză a refuzat pe motiv că nu are minute, moment în care Ștefan S. i-a smuls telefonul pe care îl avea în mâna și i-a aplicat o lovitură cu palma în zona feței. Imediat după aceasta, a fugit împreună cu prietenul său, fiind la scurt timp opriți de către un echipaj de politie.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie’’.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, audiere persoană vătămată, audierea martorilor oculari, s-a reușit probarea activității infracționale a celor doi autori, dobândind astfel calitatea de suspecți.

Ca urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, ca urmare a faptei comise, polițiștii au dispus față de ce doi suspecți, sâmbătă, măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. La aceeași dată, cei doi suspecți au dobândit calitatea de inculpați.

În aceeași zi, cei doi inculpați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, ocazie cu care față de aceștia s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Mai nouă Mai veche