Masă rotundă organizată de Facultatea de Inginerie Electrica și Știința Calculatoarelor

Luni, 7 iunie 2021, profesorul universitar dr. ing. Ralph KENNEL, de la Universitatea Tehnică din Munchen, și profesorul universitar dr. ing. Mihai CERNAT, de la Universitatea „Transilvania” Brașov, ambii distinși cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, au făcut o vizită în campusul universității sucevene, la invitația prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR.

Programul zilei a constat într-o serie de întâlniri cu cercetători și doctoranzi de la științe inginerești pe tema proiectelor de cercetare aflate în derulare la Suceava. S-a discutat, de asemenea, despre perspectivele și provocările deschise pe plan mondial de autovehiculul electric, dar și despre efectele pe care acesta le va avea în societate în următorii ani (preț, utilizare, impact asupra mediului și asupra comunității, noi profesii inginerești și noi provocări tehnologice). Prof.univ.dr. Mihai DIMIAN, prorector al USV, a făcut o prezentare a dinamicii cercetării în universitate și a subliniat importanța noilor programe de studiu de licență din domeniul ingineriei autovehiculelor, incluse în oferta de admitere a USV.

La finalul programului, oaspeții au vizitat câteva laboratoare de cercetare din USV (MintViz, IoT, Acționări electrice, Roboți) și trei laboratoare didactice de la programul Autovehicule rutiere.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.