Viceprimar de Suceava prins cum se laudă singur folosind conturi false de Facebook, iar postările îi sunt distribuite intens chiar de angajații Primăriei

Viceprimarul PNL al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a fost prins din nou folosind conturi false de Facebook pentru a-și lăuda singur activitatea, iar postările laudative au fost apoi distribuite de angajații Primăriei Suceava pe rețeaua de socializare.

La sfârșitul săptămânii trecute, încercând să își repare imaginea după o lucrare a primăriei prin care un zid a fost construit în capătul unei treceri de pietoni, iar zebra a fost proaspăt vopsită în același loc, viceprimarul Lucian Harșovschi a publicat o postare pe pagina lui de Facebook în care nu și-a asumat nicio responsabilitate, ci a dat vina pe subalterni și pe firma care a executat lucrările, spunând că îi va trage la răspundere pe cei responsabili.

Ulterior, după câteva ore, un cont de Facebook creat cu numele Ioana Hagiu a publicat patru fotografii în care apar viceprimarul Lucian Harșovschi și un bărbat îmbrăcat în trening, aflându-se la trecerea de pietoni care între timp a devenit motiv de glume la adresa primăriei.

„Harșovschi nu glumește! I-a chemat duminica de acasă, și pe ploaie, să le arate ce prostie au făcut și cât de simplu era să facă bine!”, se arată în descrierea fotografiilor.

Postarea laudativă a fost apoi distribuită de zeci de ori de consilierii personali ai viceprimarului, de mai mulți funcționari ai Primăriei cunoscuți ca apropiați ai viceprimarului și de alte conturi false de Facebook.

Contul de Facebook care a publicat fotografiile și laudele pentru viceprimar face parte din rețeaua celor peste 50 de conturi false folosite de viceprimarul Lucian Harșovschi pentru a-și lăuda singur activitatea politică, așa cum a arătat o anchetă publicată de StiriSuceava.net în ianuarie 2020. 

Profilul Ioan Hagiu îndeplinește toate cele cele șase criterii enumerate de MalwareFox.com pentru identificarea conturilor false de pe Facebook. 

De altfel, inclusiv fotografia de profil a fost descărcată de pe portalul rusesc Yandex Zen, acolo unde era folosită într-un articol de modă despre vestimenția recomandată pentru femeile peste 50 de ani. 

Postare laudativă la adresa viceprimarului Lucian Harșovschi distribuită de contul fals Ioana Hagiu:

Postarea a fost distribuită intens de consilierii personali ai viceprimarului, de alți angajați ai Primăriei și de alte conturi false:

Fotografia de profil a contului fals Ioana Hagiu a fost descărcată de pe portalul rusesc Zen Yandex:
Mai nouă Mai veche