Student găsit spânzurat în camera de cămin de la USV

Luni, 14 iunie 2021, la ora 14:10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava cu privire la faptul că a identificat un student spânzurat într-o cameră din căminul nr. 2 al instituției.

Cosmin Alexandru P., în vârstă de 21 de ani, era student în anul II în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Acesta era cazat în Căminul nr. 2, în cameră cu încă un student. 

În seara de sâmbătă, 12 iunie, studentul a rămas singur în cameră. Luni, întrucât nu răspundea la telefon, iar ușa era încuiată, cu cheia pe interior, administratorul împreună cu lăcătușul au forțat sistemul de închidere al acesteia, iar în interiorul camerei l-au găsit spânzurat. Acesta era cunoscut cu depresie pentru care urma un tratament.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, la examinarea cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violenţă, cu excepția șanțului de spânzurare de la nivelul gâtului. De asemenea, cadavrul prezenta lividități cadaverice, fiind instalată rigiditatea.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Suceava, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”, cercetările fiind continuate de către lucrătorii BIC.
Mai nouă Mai veche