Un șofer care a trecut pe roșu i-a dat polițistului 100 de euro șpagă și acum a fost trimis în judecată de procurori

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat că, la data de 31 mai 2021, a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C.pen., întrucât la data de 25 ianuarie 2021 i-a dat suma de 100 euro unui agent de poliție pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul rutier, după ce l-a oprit în trafic și i-a comunicat că a comis trei contravenții ca urmare a faptului că nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului, nu avea autoturismul dotat cu trusa medicală și triunghiurile reflectorizante și avea parbrizul fisurat în aria vizuală.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării, asupra sumei de 100 euro, care a fost dată de inculpat agentului de poliție și urmează ca instanţa de judecată să dispună confiscarea acesteia.

Sesizarea a fost formulată de conducerea Poliției municipiului Suceava, care a fost informată de agentul de poliție căruia i-a fost dată suma menționată.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.