Urmărire în trafic, la Straja, după un Audi A8 căutat de autoritățile britanice. Bărbat găsit la volan avea permisul anulat și a fost reținut în arest

La 10 iunie 2021, la ora 10:40, un agent de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și se deplasa spre comuna Ulma, pe raza comunei Straja, în dreptul zonei denumite popular „La troci”, a observat un autoturism Audi A8, autoturism care figurează cu alertă ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marea Britanie din data de 9 noiembrie 2019, care circula în același sens de deplasare cu autospeciala MAI,, din direcția Straja către Ulma, fapt pentru care a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto nu a respectat semnalul continuându-și deplasarea spre Brodina, mărindu-și viteza de deplasare, efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă, iar după aproximativ un kilometru autoturismul a fost oprit.

La volanul autoturismului, în partea dreaptă, a fost identificat Iosif A., de 35 de ani, domiciliat în Straja, iar pe bancheta din spatele autoturismului se afla fiul acestuia. La scurt timp, la fața locului a sosit și soția șoferului. 

Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că bărbatul figurează având permisul de conducere anulat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 de euro, care figurează ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britanie, din data de 09.11.2019, a fost indisponibilizat și urmează a fi transportat și indisponibilizat la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Suceava. Polițiștii au înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăinuire”.

Față de Iosif A. s-a luat măsura preventivă a reținerii în arest pentru o perioadă de 24 de ore, și urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche