15 localităţi afectate de furtuni şi viituri în judeţele Suceava, Maramureş, Alba, Cluj și Hunedoara

Fenomenele hidrometeorologice care s-au manifestat vineri au afectat 15 localităţi din cinci judeţe - Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În zonele menţionate au fost afectate de viituri 118 de case, 10 curţi şi 2 operatori economici, iar un autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil.

Totodată, 99 de persoane au fost evacuate la rude - 40 în localitatea Dăroaia şi 57 în localitatea Gura Roşiei în judeţul Alba şi două în localitatea Breaza de Sus în judeţul Suceava - iar o persoană s-a autosalvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă, în localitatea Gura Sohodol din judeţul Alba.

Traficul rutier este blocat pe un drum naţional - DN 74 şi pe un drum judeţean - DJ 750, din judeţul Alba, din cauza copacilor rupţi şi a aluviunilor şi a fost temporar afectat pe DN 1R din judeţul Cluj şi pe DJ 184 B din Maramureş.

În judeţul Suceava, în localitatea Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte, iar la Breaza de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă şi 2 curţi, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.

În judeţul Alba, la Roşia Montană se intervine pentru evacuarea apei din 3 case inundate; în localitatea Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă inundată; la Valea Săliştii se intervine pentru evacuarea apei din 4 case inundate; la Şugag s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă, o curte şi un beci; la Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case şi de pe o stradă inundată; la Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice şi de pe o stradă colmatată; la Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă inundată; în localitatea Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case şi 4 curţi, iar o persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură; la Gura Roşiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţi; la Cărpiniş se intervine pentru evacuarea apei din 11 case inundate; la Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din 5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţele inundate.

Tot în Alba, DN 74, între localităţile Câmpeni şi Cărpiniş, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare iar DJ 750A, între localităţile Sohodol şi Gura Sohodol, este afectat de viitură pe circa 150 de metri liniari, circulaţia rutieră fiind blocată.

În judeţul Cluj, în localitatea Mărişel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la o casă, fără a fi înregistrate victime, şi pe DN 1R, pe raza localităţii Beliş, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

În judeţul Hunedoara s-a intervenit la Brad pentru evacuarea apei din 2 curţi şi un subsol de bloc.

În judeţul Maramureş, pe DJ 184B, pe raza localităţii Şoncuta Mare, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 7 judeţe: Alba, Arad, Cluj, Hunedoara, Neamţ, Sibiu şi Suceava.

La acest moment sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localităţi din judeţul Alba.
Mai nouă Mai veche