Buletin de presă, 15 iulie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 14.07.2021, ora 21.43, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 58 ani, din mun. Rădăuți, despre faptul că soțul său provoacă scandal.
În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi sunt căsătoriți și în seara de 14.07.2021 în timp ce femeia se afla la domiciliu împreună cu fiica și nepoata sa, soțul său a intrat în încăperea unde se aflau cele trei și fără motiv le-a adresat cuvinte și expresii jignitoare după care a amenințat-o cu acte de violență pe soția sa. Aceasta menționează faptul că nu au fost agresată fizic de către soțul său.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând eliberarea unui ordin de protecție provizoriu.
Împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu începând cu data de 14.07.2021, pentru o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ameninţare”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 14.07.2021, ora 10.31, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava,în timp ce acţionau pe DJ177A, pe raza loc. Doroteia, oraş Frasin, l-au depistat pe un bărbat de 40 ani, din oraşul Frasin, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 14.07.2021, ora 12.48, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, au observat pe DN2, un autoturism ce se deplasa din direcția Cumpărătura – Suceava, al cărui conducător a efectuat o manevră neregulamentară de depășire a unei autoutilitare.
S-a procedat la oprirea autoturismului și legitimarea conducătorului auto, constatând că acesta este un bărbat de 51 ani, din com. Baia. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat și contravențional conform art. 120 alin. (1) lit. J) din HG 1931/2006 și s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La 14.07.2021, ora 17.35, polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe D.C. 86 B pe raza comunei Cîrlibaba, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa din direcția Țibău către Cîrlibaba, condus de un bărbat de 55 ani, din com. Ciocănești, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 14.07.2021, ora 09.10, un bărbat de 64 ani, din com. Fîntînele, a condus autoturismul pe DJ290 în loc. Bănești, iar la punerea în mișcarea, din fața unui imobil a intrat în coliziune cu un alt vehicul, proiectându-l într-un arbore aflat pe partea stângă drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 48 de ani, pasageră în autoturismul proiectat în arbore.
Conducători auto implicați în accidentul de circulație au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare în parte. Ulterior acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche