Buletin de presă, 19 iulie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.100 lei aplicate de poliţişti

La 18.07.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu un inspector din cadrul OPC Suceava și un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți-Ordine Publică, au acționat pe linia prevenirii și combaterii fraudelor în domeniul turismului și al comerțului ilicit, ocazie cu care au fost verificaţi 8 operatori economici şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.100 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 18.07.2021, în jurul orei 18:40, în timp ce conducea autovehiculul pe DJ 176 în localitatea Vatra Moldoviței, un bărbat de 60 de ani din judeţul Bacău a pătruns pe sensul opus de mers, autoturismul fiind proiectat în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat rănirea unei femei de 60 de ani din judeţul Bacău, pasageră în acelaşi autoturism, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 18.07.2021, în jurul orelor 18:10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gen. Iacob Zadik din municipiul Suceava, un localnic de 33 de ani a surprins şi accidentat o minoră de 12 ani din localitate, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din accident a rezultat rănirea minorei de 12 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.07.2021, ora 01.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe D.J. 208 autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Vadu Moldovei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 28 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.07.2021, în jurul orelor 23:40, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe bld. 1 Mai din localitate autoturismul condus de un localnic de 62 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 62 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche