Buletin de presă, 21 iulie 2021 - IPJ Suceava

2.488 pachete de ţigarete în valoare de 34.832 lei confiscate de poliţişti

La 20.07.2021, în jurul orelor 08.55, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani din comuna Botoşana.
În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit în interiorul autoturismului cantitatea de 1.300 pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară.
De asemenea în urma unei percheziţii efectuate la locuinţa bărbatului de 51 de ani, poliţiştii au mai identificat cantitatea de 1.188 pachete țigarete de proveniență extracomunitară.
Întreaga cantitate de pachete de ţigarete (2.488) în valoare de aproximativ 34.832 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, iar în urma probatoriului administrat bărbatul de 51 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 20.07.2021, ora 12.56, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.174F în localitatea Neagra Şarului, într-o curbă la dreapta, un localnic de 66 de ani a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune laterală cu un arbore aflat în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, bărbatul de 66 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.07.2021, în jurul orei 12:45, în timp ce conducea autoturismul pe DC Dolheştii Mari, un localnic de 34 de ani a efectuat un viraj la dreapta pentru a intra pe podețul unui imobil, moment în care a surprins şi accidentat o localnică de 88 de ani, după care a intrat în coliziune cu parapetul din beton al podețului.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 88 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.07.2019, ora 23:55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei, din municipiul Fălticeni, un bărbat de 21 de ani din comuna Bogdăneşti a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din municipiul Rădăuţi, care circula în faţa sa.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 25 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 20.07.2021, Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată despre faptul că pe raza localităţii Boroaia a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Boroaia, un localnic de 31 de ani a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea drumului.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 31 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche