Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, singurul liceu din județul Suceava cu promovare 100% la Bacalaureat

Ministerul Apărării Naţionale informează că, în urma centralizării rezultatelor obţinute la examenul de Bacalaureat, în patru din cele cinci colegii naţionale militare, respectiv Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova, a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanţa - 97%.

Astfel, potrivit MApN, toţi cei 108 absolvenţi ai promoţiei 2021 „Regele Mihai I - 100” ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au promovat examenul de Bacalaureat, 56 dintre aceştia obţinând medii mai mari sau egale cu 9,00.

Totodată, au fost obţinute 27 de note de 10 la disciplinele: Fizică, Limba şi literatura română, Matematică şi Biologie.

De asemenea, la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, toţi cei 111 absolvenţi au promovat examenul de Bacalaureat, înregistrând şi cea mai mare medie generală obţinută între elevii din colegiile naţionale militare - 9,91. Absolvenţii au obţinut 13 note de 10 la disciplinele Fizică, Matematică, Informatică şi Limba şi literatura română.

Şi la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova rata de promovare a fost de 100%, cei 110 absolvenţi reuşind media generală 8,67. Nota 10 a fost obţinută de 16 dintre elevii colegiului din Craiova, la diverse discipline, iar cea mai mare medie a fost 9,83.

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc este singurul liceu din judeţul Suceava în care elevii au promovat în proporţie de 100% examenul de Bacalaureat. Cei 116 absolvenţi ai promoţiei 2021 "Regele Mihai I - 100" au înregistrat media generală a promoţiei de 8,76, fiind înregistrate 54 de medii generale peste 9,00 şi 23 de note de 10 la diverse discipline ale examenului. Cea mai mare medie generală a fost 9,83.

La Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa rata de promovare a fost de 97% la examenul naţional de Bacalaureat, înainte de contestaţii, unul dintre absolvenţii acestui colegiu fiind declarat respins. Absolvenţii au obţinut patru note de 10, la Fizică şi Biologie, iar cea mai mare medie obţinută a fost 9,46.
Mai nouă Mai veche