Fostul primar al Rădăuților, Nistor Tătar, depistat în conflict de interese administrativ. A fost sesizată Curtea de Conturi

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a fost depistat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate în conflict de interese administrativ, iar în acest caz a fost sesizată Curtea de Conturi. 

În exercitarea mandatului de primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tătar a încheiat un contract de lucrări cu o societate comercială la care era angajat cu contract individual de muncă, suspendat pe durata exercitării funcției de primar, producând foloase materiale pentru sine, respectiv asigurarea creșterii cifrei de afaceri și a profitului societății. Ulterior încetării mandatului de primar, a reluat activitatea în cadrul acestei societăți și a fost încadrat într-o funcție mai bine plătită.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. (4) și (5) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Camera de Conturi Suceava cu privire la identificarea elementelor de încălcare a Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale referitoare la modul de utilizare a resurselor bugetare ale Primăriei Municipiului Rădăuți întrucât, în calitate de primar (ordonator principal de credite) a încheiat un contract de lucrări cu valoarea totală de 409.922,63 Lei, fără să existe în bugetul primăriei prevederi bugetare pentru această lucrare.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.