Elevele de 10 ale județului Suceava: Andreea Galanton și Anamaria Sabie

Elevele Andreea Galanton de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Anamaria Sabie de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava au obținut singurele două medii de 10 la examenul de Bacalaureat în județul Suceava, în sesiunea iunie 2021. 

Ministerul Educației a publicat luni, 5 iulie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

În județul Suceava, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 69,22%, în creștere față de 67,13% cât a fost în sesiunea iunie-iulie 2020. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,15%, iar pentru promoțiile anterioare – 30,57%.

Au promovat 3.437 de candidați, dintr-un total de 4.965 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.297 de candidați provin din promoția curentă, iar 140 de candidați din promoțiile anterioare.

Doi candidați au obținut media 10.

Este vorba despre Andreea Galanton de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Anamaria Sabie de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. 

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
  • 39 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • Un candidat a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 71 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică - 22 / Istorie - 49)
  • 282 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.
Contestațiile pot fi depuse/transmise luni, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Anamaria Sabie
Anamaria Sabie
Andreea Galanton
Andreea Galanton

Niciun comentariu

Un produs Blogger.