FOTO Un minor beat a furat mașina părinților și a făcut prăpăd pe un drum din Horodnic de Sus

Sâmbătă, 3 iulie 2021, la ora 08.10, Vasile F., de 17 ani, din comuna Voitinel, conducea autoturismul VW Sharan pe DN 2 E, în interiorul comunei Horodnic de Sus, având direcția de deplasare dinspre localitatea Voitinel înspre Horodnic de Sus. După efectuarea unei curbe spre stânga, din cauza neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul părăsind partea carosabilă și lovind un stâlp de electricitate de pe partea dreapta a direcției de deplasare și poarta de acces a unui imobil.

În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului, a stâlpului de electricitate, a porții de acces a imobilului precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți unde a fost diagnosticat cu „ingestie alcool și escoriații pumn drept”.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

După efectuarea în continuare a urmăririi penale în cauză, față de tânăr se vor dispune luarea unor măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără pc” și „furt în scop de folosință”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.