Buletin de presă, 5 iulie 2021 - IPJ Suceava

60.000 țigarete de contrabandă și un autoturism în valoare de 10.000 Euro indisponibilizate de polițiști

La data de 04.07.2021, în jurul orelor 23.50, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu au identificat si oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe direcția Gura Humorului către Roman.
La volanul autoturismului a fost identificată o femeie din mun. București, iar procedând la verificarea interiorului vehiculului au fost identificate în portbagaj 60.000 țigarete de proveniență extracomunitară. A fost indisponibilizat autovehiculul și transportat la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, de unde verificările au fost continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul Fălticeni.
În cauză s-a înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
Țigaretele, în valoare de cca. 40.500 lei identificate au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Totodată s-a dispus indisponibilizarea si ridicarea autovehiculului, în valoare de aproximativ 10.000 euro.
Cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava –S.I.C.E. pentru stabilirea întregului circuit al țigaretelor, urmând a se dispune soluție procedural.


Șofer reținut de polițiști după producerea unui accident rutier

La 04.07.2021, ora 0250, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic de către Spitalul municipal Vatra Dornei, despre faptul că la unitatea medicală a fost adusă cu ambulanţa o tânără de 21 de ani din comuna Panaci, judeţul Suceava, fiind victima unui accident rutier comis pe raza com. Şaru Dornei, sat Neagra Şarului, jud. Suceava.
S-a stabilit că un tânăr de 18 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DC Pârâul Buzileni, din com. Şaru Dornei către DC 82 Sărişor, ajungând într-o curbă uşoară la dreapta a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat pe cupolă în albia pârâului Buzileni. Conducătorul auto nu posedă permis de conducere, iar după accident a părăsit locul faptei, autoturismul fiindu-i încredinţat pentru a fi condus de un alt localnic.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală femeii de 21 de ani, pasageră în autoturism pe locul stânga spate şi a unui alt tânăr de 20 de ani, pasager pe locul dreapta faţă, care au fost transportaţi la Spitalul Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde li s-au stabilit următorul diagnostic:
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul municipal Vatra Dornei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice”.
Față de șoferul de 18 ani a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.07.2021, ora 08:00, un bărbat în vârstă de 29 de ani din com. Breaza, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175 din com. Fundu Moldovei, având direcţia de deplasare spre com. Pojorâta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare pătrunzând pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat 40 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava.
În urma accidentului, conducătorul auto de 29 de ani a suferit leziuni corporale fiind transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul ambilor conducători, după care li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


La 04.07.2021, în jurul orei 17:12, un bărbat de 75 ani din județul Vaslui, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, din direcția Vadu Moldovei spre Roman, a pătruns pe sensul opus de mers intrând succesiv în coliziune cu trei autoturisme.
În urma coliziunii a rezultat avarierea celor patru autoturisme implicate și vătămarea corporală a conducătorului auto de 75 de ani și a pasagerei din autoturismul condus de acesta.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și li s-au recoltat câte o probă de sânge la Spitalul municipal Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 04.07.2021, ora 01.10, polițiștii din cadrul SPR 2 Ipotești, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DJ 208A pe raza localităţii Udeşti, com. Udeşti, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 31 ani, din mun. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „,conducere sub influenţa alcoolului”.


La 04.07.2021, ora 06.10, patrula din cadrul SPR 7 Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o mașina a intrat livada acestuia și șoferul este în stare de ebrietate.
La fața locului a fost identificat autoturismul și conducătorul acestuia, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la spitalul Mun. Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche