Municipiul Suceava rămâne fără Sală Polivalentă. Flutur i-a cerut premierului Cîțu să mute banii la Tabăra de la Bucșoaia

Municipiul Suceava va rămâne în continuare fără o Sală Polivalentă pentru că banii alocați prin Compania Națională de Investiții ar fi fost mutați la proiectul Consiliului Județean Suceava de modernizare a Taberei Bucșoaia, au declarat surse politice pentru StiriSuceava.net.

Proiectul pentru construirea unei Săli Polivalente în municipiul Suceava a fost aprobat într-o ședință de Guvern din martie 2021. Valoarea investiției a fost estimată la 185,26 milioane de euro (38,3 mil. euro). Finanțarea va fi asigurată prin Compania Națională de Investiții.

În paralel, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat un proiect pentru modernizarea fostei tabere din Bucșoaia, Frasin, în valoare de 33 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a anunțat că proiectul va fi finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Surse politice au declarat pentru StiriSuceava.net că la nivelul Companiei Naționale de Investiții nu sunt fonduri suficiente pentru finanțarea ambelor investiții, iar sumele de bani sunt alocate în baza unor negocieri politice.

Din informațiile pe care le deținem, Gheorghe Flutur i-ar fi cerut premierului Florin Cîțu să amâne finanțarea Sălii Polivalente din municipiul Suceava și să dispună mai degrabă finanțarea proiectului de modernizare a Taberei din Bucșoaia.
 
Mai nouă Mai veche