O femeie din Suceava a sunat de zeci de ori la 112 ca să meargă cu ambulanța la cerșit în oraș

O femeie din județul Suceava a sunat de zeci de ori la a numărul unic de urgențe 112 pentru a merge cu ambulanța în oraș, la cerșit. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță spun că nu pot să nu o transporte la spital, de unde pleacă la cerșit. 

O femeie din comuna Slatina, județul Suceava, sună foarte des la numărul de urgențe 112 pentru a anunța că se simte rău. Echipajul care ajunge la fața locului îi acordă primul ajutor, însă vede că femeie se simte bine și nu are nicio problemă. Cu toate acestea, cere să fie transportată la spital, la Fălticeni. Odată ajunsă, femeia merge la cerșit.

Femeia confundă serviciul de ambulanță Suceava cu o firmă de taxi și cere să fie dusă la Spitalul din Fălticeni. Cu toate că medicii de pe ambulanță observă că aceasta nu se simte rău, SAJ Suceava spune că nu poate să refuze transportarea femeii la cea mai apropiată unitate medicală și nici nu poate evita apelurile.

Medicii nu au de ales decât să meargă de fiecare dată acolo unde sunt chemați, iar dacă femeia cere să fie transportă la spital, aceștia au obligația de a o duce, chiar dacă aceștia ajuns la concluzia că nu are nicio problemă.

Femeia fuge de la spital

Odată ce ajunge la spital, femeia profită de momentul în care asistentul de pe ambulanță merge să lase documentele cu informațiile medicale în spital și fuge din ambulanță în oraș, la cerșit.

„Spune că se simte rău. Se urcă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, șeful SAJ Suceava.

Din păcate, acesta nu este singurul caz în care o persoană sună la 112 pentru a fi transportată gratuit în diverse locuri.

„De la începutul anului până în prezent, avem 36.805 de solicitări din care 29.718 pacienţi transportaţi. Acestea sunt nişte date care arată că activitatea noastră este foarte mare. Nu ne putem permite să ne încurcăm cu persoane care n-au ce face şi sună abuziv la 112. Am avut un fost angajat de la ISU care spunea că trebuie să fim la dispoziţia lui 24 din 24, să stăm cât doreşte el. Cei mai mulţi dintre cei care sună în mod abuziv sunt sub influenţa alcoolului şi vor duşi acasă”, a mai spus șeful SAJ Suceava
Mai nouă Mai veche