Pădurar ucis de un arbore tăiat ilegal, sâmbătă, la Mălini

Un pădurar de la Ocolul Silvic Mălini a fost ucis de un arbore tăiat ilegal, sâmbătă, în Cantonul Silvic Măgura. 

Sâmbătă, 3 iulie 2021, la ora 09:05, Secția de Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Vasile A., de 61 de ani, din comuna Mălini, a fost găsit decedat în pădure întrucât i-a căzut o creangă în cap.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul era angajat la Ocolul Silvic Mălini.

În dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 07.00, bărbatul, însoțit de Ciprian A., de 30 de ani, s-au deplasat pe raza Cantonului Silvic Măgura în scopul efectuării unei marcări de arbori. Pădurarul i-a solicitat lui Ciprian A. să doboare mai mulți arbori din specia fag dintr-o parcelă.

Ciprian A. a tăiat primul arbore și în momentul în care arborele a căzut la sol, vârful s-a rupt, lovindu-l pe pădurar în zona capului și a toracelui. Ciprian A. a încercat să îi acorde primul ajutor victimei, însă văzând că nu răspunde manevrelor, a coborât la drumul forestier pentru a solicita ajutor, întrucât locul producerii evenimentului se află în afara ariei de acoperire a rețelei telefonice.

La fața locului nu au fost identificate elemente de protecție (cască de protecție), iar pe suprafața cioatei și a trunchiului doborât nu au fost identificate marcaje specifice arborilor ce urmează a fi doborâți.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzelor decesului.

Reprezentantului Ocolului Silvic Mălini, i s-a adus la cunoștință obligația de a anunța ITM Suceava cu privire la evenimentul produs.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche