Doi elevi suceveni care s-au aflat în carantină vor susține săptămâna viitoare Evaluarea Națională

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, sesiunea 2021.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 80.04% (3,786 de candidați). Trei candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 4.197 de candidați (88,45%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia 12 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 3.290 de candidați (69,56%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia 40 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 634 de contestații. La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 214 note prin creștere și 107 note prin scădere. La această disciplină 20 note au rămas nemodificate. La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 182 note prin creștere și 72 note prin scădere. La această disciplină 39 note au rămas nemodificate.

Rata de participare a fost de 94,8%.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În acest scop s-au înscris 2 candidați.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).
Mai nouă Mai veche