Prima vizită la un veterinar din Suceava. Ce trebuie să ştii

 

Un animal de companie este o sursă permanentă de bucurie, dar este totodată şi o responsabilitate imensă de care orice proprietar trebuie să ţină cont. 

Atunci când apare un nou membru în familie, blănos şi jucăuş, este necesar să fie transportat la un medic veterinar, care să-i facă un control şi să ofere sfaturile necesare în privinţa îngrijirii şi alimentaţiei.

Transport în siguranţă

Un animăluţ implica şi câteva costuri lunare. Încă din primele momente împreună, acesta va avea nevoie de hrană, jucării, un culcuş, accesorii pentru alimentare, iar în cazul pisicilor litiera şi nisip. Totodată, pentru transportul acesteia în siguranţă  la veterinar, dar şi oriunde este nevoie, va trebui achiziționată o cuşcă specială, în care animalul să se simtă confortabil şi să poată respira în voie.

 Într-un cabinet veterinar Suceava, animalele şi posesorii lor vor fi întâmpinaţi cu multă amabilitate de specialişti. Aceştia vor cere toate detaliile legate de vârsta patrupedului, hrana oferită, îl vor cântări şi, vor începe examinarea gurii şi a dinţilor, a urechilor sau a ochilor. După caz, vor propune administrarea unui vaccin şi sterilizarea. 

Pentru aceasta este necesar ca proprietarul să deţină de la fostul posesor carnetul de vaccinări, dar şi alte documente, că medicul să poată planifica toate tratamentele necesare pentru o perioadă mai lungă de timp.

Se minimalizează interacţiunea cu alte animale

Este bine ca, la programare, solicitantul să menţioneze că vine pentru prima dată cu câinele sau pisica la veterinar. În acest caz poate chiar să solicite un interval orar mai liber, în care medicul să nu fie foarte ocupat şi să aibă timp să se preocupe pe îndelete de animăluţ.  Totodată, în acest fel va fi evitată şi interacţiunea cu alte animale, mai ales dacă patrupedul nu a fost vaccinat şi este mult mai predispus infecţiilor, din această cauză.

În cazul câinilor, la veterinar Suceava, vaccinările încep în jurul vârstei de 6-8 săptămâni, cu rapel la 12 şi 16 săptămâni. Respectarea acestui program de vaccinare asigura protecţia împotriva bolilor infecţioase grave, precum: leptospiroza, hepatită, parvoviroza, boala Lyme, boala Carre şi rabia.

Recompensa este foarte importantă

În situaţia în care câinele nu a fost microcipat de către proprietarul sau crescătorul anterior, veterinarul va propune şi această procedură. Un cip cu toate informaţiile de identificare va fi inserat în zona gâtului animalului, pentru că orice medic veterinar să-l poată identifica în eventualitatea în care se pierde.

Este important ca după prima vizită la veterinar, pisicii sau câinelui să i se ofere o recompensă, astfel încât experienţa sa se încheie cu bine şi să fie asociată şi pe viitor cu o mică bucurie. În plus, aceasta va detensiona instantaneu atmosfera şi relaţia dintre cei doi parteneri.

Veterinarii recomandă ca după această primă vizită, să mai urmeze şi altele, cel puţin o dată pe an. În acest fel, proprietarii se vor asigura că totul este în ordine cu animalul de companie, din punct de vedere al sănătăţii, lucru care se va reflecta şi în sănătatea celor din jur.




Mai nouă Mai veche