Un bărbat a murit înecat după ce a intrat să se răcorească într-un iaz, la Voitinel

Tragedia s-a produs pe raza comunei Voitinel, iar la fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți. Un bărbat de 58 de ani și-a pierdut viața astăzi, după ce a intrat să se răcorească într-un iaz și s-a înecat. Martorii au găsit doar hainele pe malul apei și au alertat autoritățile, anunțând dispariția bărbatului.

Tragedia s-a produs pe raza comunei Voitinel, iar la fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți. Cu ajutorul bărcii pneumatice și cu accesoriile din dotare, trupul bărbatului a fost recuperat de pe fundul iazului și a fost adus la mal.

Din nefericire, timpul petrecut sub apă a fost îndelungat și nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, constatându-se decesul.

Nu vă puneți viața în pericol! Scăldatul în locurile neamenajate este periculos!

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ

Scăldatul în locurile neamenajate corespunzător determină riscuri majore pentru sănătate, precum și pericol de înec. 

Pentru evitarea producerii unor tragedii, precum cea de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava recomandă cetățenilor:
  • scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;
  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții sunt foarte puternici;
  • supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave.
Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!
Mai nouă Mai veche