Buletin de presă, 10 august 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 281.176 lei aplicate de poliţişti

În perioada 06-08.08.2021, seara și noaptea, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 593 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 142 sancţiuni contravenţionale în valoare de 66.285 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 26 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 12 infracţiuni la regimul rutier.


În perioada 07.08.2021-08.08.2021, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 362 sancţiuni contravenţionale în valoare de 214.891 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 77 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La 09.08.2021, în jurul orelor 18.09, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe acostament, în localitatea Milişăuţi, un localnic de 35 de ani a efectuat un viraj la stânga pătrunzând pe partea carosabilă, pe DN2H, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani din judeţul Neamţ.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, şi 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 09.08.2021, în jurul orelor 19.50, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localităţii Berchişeşti, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche