FOTO Cinci contrabandiști suprinși în flagrant, la Straja. Polițiștii de frontieră au tras șase focuri de armă, dar nu au reușit să îi rețină

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 11.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 128.000 lei.

Luni, 09 august 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judetul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, cinci persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză dar, în momentul în care acestea au observat echipajul Poliției de Frontieră, au abandonat coletele și au fugit către interiorul ţării.

Persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, iar polițiștii de frontieră au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale.

Polițiștii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite cinci colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.918 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 127.741 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche